Amarone Salvalai – Italiensk rødvin

319,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 329,00 kr.

Klassisk Amarone rødvin fra Valpolicella. Passer til en bred pallette af mad retter.

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14 i dag.
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 1026 Kategorier: ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 329,00 kr.

Beskrivelse

Klassisk Amarone Della Valpolicella

5 % af den sjældne drue Rossignola e Negrara

Denne Amarone fra Salvalai er lavet på Corvina, Rondinella og Rossignola e Negrara, og er fra det verdenskendte Amarone område Valpolicella. Denne Amarone skiller sig ud ved at indeholde 5 % af den knap så brugte Rossignola e Negrara drue. Druen er yderst produktiv og giver som regel vin af meget fin kvalitet og indgår af og til i Valpolicella blandinger som denne.

Druerne høstes fra slutningen af september og begyndelsen af oktober, når druerne er perfekt modne. Det er kun de bedste druer der håndplukkes og derved sorteres samtidig alle de plettede og uønskede druer fra. 

De anbringes straks i trækasser, hvor de ligger i enkelte lag derefter sættes de til tørre i kælderen i særlige rum kaldet “frugtkældre” eller “Fruittai” på italiensk. kældrene er perfekt ventilerede og forsynet med rummelige åbninger, der sikrer udluftning og perfekte forhold, men også for at undgå at der går svamp i druerne. Her ligger druerne og tørrer indtil slutningen af Januar. Under hele denne periode bliver druerne nærmest overvåget og hvis der er de mindste tegn på skader eller svamp bliver disse druer omgående sorteret fra.

druerne mister omkring 30-40 % af deres vægt i denne periode pga. naturlig dehydrering, dette betyder at man får en meget koncentreret duft og druesaft og højere koncentration af sukker og Polyphenoler.

Herefter fermenterer man druerne og det er her alkohollen opstår da gær fra drueskindet kommer i kontakt med sukkeret i druen. Denne proces stopper naturligt ved 15 % alkohol da gærcellerne hæmmes.

Næste skridt i Amarone opskriften er Maceration. Det er under denne proces også kaldet vinens første gæring, at vinen får sin farve. Denne amarone ligger mellem 20-30 dage sammen med drue skallerne og da selve frugtkødet som regel ikke har nogen farve, er det her vinen får sin røde farve fra. Udover farvestoffer udtrækkes der også tanniner og smagsstoffer under første gæringen. 

Herefter tilsættes gær som nøje udvælges da den både skal kunne modstå den høje alkohol og kulde da alt dette foregår om vinteren (janurar-februar).

Efter man fjerner affaldsproduktet fra de brugte gærceller, bliver vinen puttet i store ståltanke og gennemgår her en Malolaktisk gæring (2. gæring). Her omdannes den sure og skarpe æblesyre til en mere blød og rund mælkesyre ved hjælp af mælkesyrebakterier. 

Herefter skal vinen lagre i alt 3 år, dels på store slovenske egetræs tønder i 12 måneder og herefter på mindre franske egetræs tønder. 

inden Amaronen frigives til salg ligger den 6-8 måneder i flasken for at ramme lige præcis den forfinelse af vinen som Salvalai ønsker.

Amarone passer til krydrede retter med masser af smag som eksempelvis simreretter og langtids retter, men også til kraftig grillet kød og så selvfølgelig perfekt til julemad.

Yderligere information

Land

Italien

Område

Valpolicella

Type

Rødvin

Druer

Corvina
Rondinella
Molinare

Alkohol

15%

Serveringstemperatur

18-20 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Amarone Salvalai – Italiensk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *