Morellino De Scansano D.O.C.G – Italiensk rødvin

159,00 DKK

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 169,00 DKK

En stor italiensk rødvin på druen Sangiovese Morellino fra Toscana. God til lettere kødretter.

Ikke på lager

Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 1066 Kategorier: , Velegnet til: , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 169,00 DKK

Beskrivelse

Ventaio Morellino De Scansano D.O.C.G. er en stor italiensk rødvin, der kommer fra en af husets bedste marker “Roseto”, hvor en konstant, svalende brise fra havet sikrer druerne kølighed og dermed længere modningstid. Samtidig sikrer den store plantetæthed et meget lavt høstudbytte for dermed at give meget koncentreret most til den videre vinificering.

Selvom vinen ikke ser fad men “kun” lagres i stål og malolaktisk gæring (bakteriel omdannelse af den skarpe æblesyre til blødere mælkesyre)i cement, fremstår vinen som fed og cremet frugtnektar netop pga. den store koncentration.

Rabarber, ribs, stikkelsbær, hindbær, jordbær, en anelse amarena, mørk blomme, blomsterbed og fyldig lakrids bliver i munden tæt omslynget af gran og rosmarin i en flot, lang og elegant linedans.

Passer godt til lettere kødretter, kylling og kalv.

Terre di Fiori er Costa-familiens toscanske gård – de andre er Tenuta DueCorti, Philippe Costa og Lahnhof – og navnet betyder blomsternes jord, da man har døbt de enkelte marker blomsternavne. Her i det varme sydvestlige Toscana hedder druen Sangiovese Morellino, da man her mener dette er en lokal klon af moderdruen. Om det er en klon eller klimaet, så er det i hvert fald sikkert at vinene herfra har “varmere” toner og mere saftig frugt end den til tider lidt mere bistre stil Sangiovesevinene nordfra kan få.

Vineriet blev færdigt i 2012 og al transport af most foregår ved hjælp af tyngdekraft og denne struktur bliver certificeret som “Casa Clima Wine” af

samme forening i Bolzano. Carlo Ferrini er også vinmager her og på trods af husets nystartede status, er vinene lækre, indbydende og meget saftige. Men også både stringente og komplekse.

Yderligere information

Land

Italien

Område

Toscana

Type

Rødvin

Druer

Sangiovese D.O.C.G.

Alkohol

13,5%

Serveringstemperatur

16-18 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Morellino De Scansano D.O.C.G – Italiensk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.