Beskrivelse
Økologisk Rosso med lavt udbud
Costa Tenute’s Rosso Di Montalcino laves af druer fra samme Sangiovese vinmark som deres Brunello vin.
Vimarkerne hvor sangiovese druerne til rosso Di Montalcino og brunello, ligger mellem 300 og 500 meter over havets overflade. Omringet af middelhavskræt med størst eksponering mod syd. Jorden er en sammensætning af ler og en mindre tilstedeværelse af mergel, hvilket bidrager til en balanceret mængde mineralitet i smagen.
Vinmarkerne kultiveres organisk og kombinationen af højdemeter, lyseksponering og jordsammensætning, bidrager til den høje druekvalitet.
Der produceres kun 3500 flasker.
Vinen har lagret på franske egetræsfade i 12 måneder og derefter minimum 3 måneder på flaske.
SMAG
I smagen finder man bløde tanniner med hints af frugt og krydderier. Smagen er elegant og vedvarende og det samme er eftersmagen.
Den kan med fordel serveres til halvkraftige madretter som langtids gryderetter, vildt og rødt lød.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.