Tilbud

Morellino di Scansano – terre di fiori – Italiensk rødvin

Original price was: 149,00 kr..Current price is: 99,00 kr..

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 109,00 kr.

Elegant og kraftig italiensk rødvin på Sangiovese druen. Morellino di Scansano er en robust toscaner fra Maremma regionen.

Ikke på lager

Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 1061 Kategorier: ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 109,00 kr.

Beskrivelse

Typemæssigt varierer Morellino di Scansano fra det elegante til det kraftige og lidt tunge, men i modsætning til andre Sangiovese-vine fra Toscana, er den drikkeklar inden for ganske kort tid. Morellino di Scansano DOCG er som udgangspunkt rubinrød med tendens til granat med alderen. Den har stor bouquet og en varm, lidt streng og lettere robust smag. Duften er vinøs, og med alderen bliver den mere æterisk, intens og fin. Efter ca. 5 år udvikler den en lang finale med en let, behagelig syre.

Flere af de store toscanske vinhuse har kastet deres opmærksomhed på området og har nyplantet store markområder, så vi kommer utvivlsomt til at se meget mere til Morellino di Scansano i fremtiden

Provinsen Grosseto er kendt for sit fashionable kystområde i Maremma ved halvøen Monte Argentario, men det er i højdedragene bagved, vi finder det virkelige Maremma. Her har vildsvinene hersket siden etruskernes tid, og man kan stadig finde ensomme, afsidesliggende byer. Der er ikke meget stof om Scansano i historiebøgerne, bortset fra at en lille franskmand ved navn Napoleon efter sigende forvildede sig forbi i 1815 med sin hær, efter at have levet i eksil på den nærliggende ø, Elba. Opholdet blev dog ret kort, da han havde en aftale om at generobre tronen i Frankrig på 100 dage.

Zonen bærer navnet efter den lille by Scansano, og navnet Morellino (lille sort) er det lokale navn for en klon af druen Sangiovese (85-100%), der benyttes til vinen. Der må tilsættes op til 15% lokale, røde druer, og markområderne ligger primært mellem floderne Ombrone og Albenga. Morellino di Scansano er en vin af udpræget karakter, og det er en type, som indenfor de seneste år har fået ret stor opmærksomhed fra markedet, og kulminationen kom i 2006, hvor den fik tildelt sin DOCG.

Yderligere information

Land

Italien

Område

Maremma Toscana

Type

Rødvin

Druer

Sangiovese

Alkohol

14,5%

Serveringstemperatur

18-20 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Morellino di Scansano – terre di fiori – Italiensk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *