Beskrivelse
Robust rødvinsbombe fra op til 100 års gamle vinstokke
Gamle vinstokke har i generationer stået i sol og regn og produceret druer af selve essensen af jorden omkring dem
I begyndelsen blev Lodi tilplantet med tusindvis af nye unge vinstokke af sorten Zinfandel og var en værdifuld del af Californiens voksende nye vinindustri.
I dag er de mindst ligeså værdifulde og disse vinstokke er blevet op til 100 år gamle. Disse Zinfandel vinstokke, giver os nu den intense levende frugtkarakter som Lodi Zinfandels er blevet berømt for. Som det jo er med vinstokke, jo ældre de er, des færre druer producere de men de druer man så kan høste er markant mere smagfulde og eksklusive end på unge planter.
OZV er en robust Zinfandel fra regionens 50-100 årige vinstokke og med sine 9 måneders fadlagring har de virkelig fundet den perfekte balance. Kvaliteten er med andre ord helt i top, hvilket selvfølgelig afspejler sig i smagen.
Vinen gærer køligt for at bevarer de friske og lyse aromaer, den bedste og mest udtryksfulde vin bliver omhyggelig udvalgt for at give den bedste frugt i den færdige vin.
Vinen modnes som sagt i 9 måneder på både amerikanske egefade og ståltanke og blandes af ønologen (vinfremstiller fra mark til flaske) for at give vinen den traditionelle Lodi Zinfandel hindbær og brombærtone med dybde og rigdom der kendetegner denne OZV og Lodi området generalt.
OZV Old Vines Zinfandel har vundet en lang række priser og denne årgang blev bedømt til lige under 4 stjerner på Vivino.
Smag
OZV Old Vines Zinfandel byder på en robust og delikat smag som afspejler Lodi’s unikke terroir. I smagen finder man noter af hindbær, kirsebær, brombær, chokolade og vanille. Alt dette kombineret med bløde tanniner og en dejlig lang eftersmag, gør denne vin til et “must-have” i vinreolen.
Vinen kan sagtens drikkes som den er evt. under madlavning og bestemt også til en lang række madretter (gerne grillet) som oksekød, lammekød, ostebord og vildt.
Gitte Moelsby –
Helt afgjort en rigtig god Zinfandel.
Fyldig og rigtig gode slags nuancer
Fik den til oksemørbrad.
Tåler bestemt en gentagelse.
Gitte Nielsen –
Den bedste rødvin jeg længe har smagt, tåler absolut en gentagelse, meget rund og fyldig i smagen.