Anselmann Silvaner Isvin – Tysk dessertvin 375 ml

369,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 379,00 kr.

5 x guldvindende ægte eiswein fra Tyske Anselmann.

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14, bestil inden
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 379,00 kr.

Beskrivelse

Kompleks Isvin på Silvaner drue

5 x guldmedalje vinder og 4,2 på Vivino

En isvin produceret af det verdenskendte tyske vinhus Anselmann, som ligger i den sydvestlige vin region Pfalz.

Anselmann Eiswein Silvaner er lavet på 100 % Silvaner drue. Det er en imponerende dessertvin med en strålende gylden gul farve. Isvinen har vundet hele 5 guld medaljer flere forskellige steder i verden, som vidner om at vi her har at gøre med en isvin af allerhøjeste kvalitet.

ISVIN

Når man producere isvin foregår det i frostvejr, deraf navnet. Frostvejret er et must og det er en regel for at få lov at kalde det en isvin, at druerne skal have en temperatur på mindst -7 grader ved høst. de frosne druer skal altså plukkes og presses mens de er gennem frosset ved en temperatur på -7 grader eller lavere. Ved at presse druerne frosne, er det meste af vandet bundet i frosten og den most man får ud over vil derfor være yderst koncentreret og særlig sød.

Der er en høj risiko forbundet med fremstilling af isvine i og med at en vinbonde kan vente forgæves på frost vejr og dermed tabe hele sin høst hvis frosten ikke kommer helt ned i de tilladte minus grader. 

På grund af risikoen samt alle anstrengelserne vinbønderne gør sig og på grund af de strenge regler, vil en isvin næsten altid være mere bekostelig end andre dessertvine som fx. beerenauslese. Forskellen mellem isvin og Beerenauslese er, udover de skrappere regler, at druerne ikke angribes af det man kalder ædelt råd, hvilket er det som får druerne til at bliver overmodne og mere indtørrede og derved opnår rigtig høj koncentration i vinen. En ægte isvin vil derfor have mere syre da druerne ikke bliver lige så overmodne som i beerenauslese.  

Skulle man finde en billig “isvin”  er de tit lavet ved at man kommer de plukkede druer i en fryser, så de fryses ned efter høst. Man må dog ikke kalde disse vine for ægte isvine ligesom Anselmanns Silvaner Eiswein. 

SMAG

Der udfolder sig med det samme en rigtig dejlig bouquet af honning med noter af passionsfrugt, mango og abrikoser. Den helt specielle sødme man kun finder i isvine i samspil med den perfekte syre gør denne dessertvin rigtig fyldig og rund i smagen. Den bliver i munden i ekstremt lang tid og man fornemmer let den intense koncentration af sødme og modne eksotiske frugter i eftersmagen. 

Den passer til desserter og oste, men den er også helt perfekt som en lille dessert i sig selv uden andet, så man kan fornemme intensiteten i isvin.

Asia Wine Trophy" Sydkorea 2018

GULD

Gold Chamber Prize

GULD

MUNDUS vini 2018

GULD

Berliner Wein Trophy 2018

GULD

Dobbelt Guld CWSA Best Value Hong Kong 2018

DOBBELT GULD

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Pfalz

Type

Eiswein (isvin)

Drue

Silvaner

Serveringstemperatur

10 – 12 grader

Opbevaringstemperatur

8 – 10 grader

Årgang

2016

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Anselmann Silvaner Isvin – Tysk dessertvin 375 ml”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *