Blackett Tawny Reserve – Portugisisk Portvin

199,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 209,00 kr.

Yderst dejlig portvin fra det nye portvin-hus Blackett. Høj kvalitet til rimelige penge.

Vi sender kl. 14 i dag
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 209,00 kr.

Beskrivelse

Som nogle allerede har bemærket, er der kommet et nyt (gammelt) portvins hus på markedet under navnet Blackett. Det nye medlem er et gammelt navn, som blev grundlagt i Oporto tilbage i det 19 århundrede af George Blackett. George Blackett oplevede fra starten stor succes som portvinsafskiber og blev efter nogle få årtier en af de 5 største afskibere i Oporto. Men efter et par uheldige sammenlægninger og en svær tid under 2. Verdenskrig gik navnet Blackett i glemmebogen.

I 2014 valgte handelsfirmaet Alchemy Wines at gøre brug af navnet Blackett igen. Alchemy Wines er en del af et større selskab, som blandt andet ejer to betydningsfulde Quinta’er i Douro Superior. Specielt Quinta de Brunheda er vigtig, da de ligger inde med store mængder kostbar gammel Tawny både rød og hvid. Det er på disse lagre af gammel Tawny, man i dag tapper de bedste portvine under navet Blackett.

Grundlæggende er stilen ny og spændende og kvaliteten er ekstrem høj. ”Modervinen” på de forskellige typer Tawny er væsentlig ældre end det etiketten eller lovkravet ellers antyder. Sidst men ikke mindst, anvender Blackett også lidt hvide druer i de forskellige blandinger, hvilket er med til at give friske noter men også mere fylde til vinen. Bouquet og smag antyder, at de hvide druer spiller en rolle, da man i duften finder toner af orangeskal, tørrede frugter, grønne valnødder og andre florale noter.

Tawny bruges ofte i forbindelse med desserter men kan også i visse tilfælde serveres sammen med hovedretten. Portvin anbefales at have en temp. på 15-20 grader, men kan også serveres køligere.

Yderligere information

Land

Portugal

Område

Duero floden, Nordlig Portugal

Type

Portvin

Druer

Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Touriga Franca

Alkohol

20 %

Serveringstemperatur

15 – 20 grader

Opbevaringstemperatur

12 – 15 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Blackett Tawny Reserve – Portugisisk Portvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *