Châteauneuf du Pape Blanc – Fransk hvidvin Årgang 2020

309,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 319,00 kr.

En fremragende Chateauneuf du Pape Blanc som er lavet på 4 forskellige druesorter og som har en aroma af hvide blomster, fersken og citrus.

 

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14, bestil inden
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 2024 Kategorier: , Tags: , , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 319,00 kr.

Beskrivelse

Denne fremragende Châteauneuf-du-Pape er lavet på druer der står i en blanding af lerjord og jord af meget sandet tekstur med stort kalkindhold.

Vinen er produceret af fire forskellige druesorter og presningen af de tre af druerne er foretaget under tryk med koldfiltrering, herefter modnet med drueskaller og bundfald i fire måneder. Roussanedruerne er forarbejdet til vin og modnet i tønder før den endelige sammenblanding.

Farven er bleggul, klar og strålende. Har en aroma af hvide blomster, fersken og citrus. Har en usædvanlig lang finish, er meget fyldig og kødfuld i sin eftersmag.

Sublim til gedeost, hvidt kød, fisk og skaldyr.

Historien om Chateauneuf du Pape
I 1157 ejer Geoffrey, biskop af Avignon, nogle vinmarker i Châteauneuf og i 1308 havde Clement V, den første pave i Avignon, et par hektar vinstokke plantet, som derefter voksede under pave Johannes XXII, hans efterfølger.

Disse marker skulle blive kernen i Châteauneuf du Pape. Den samme Johannes XXII er netop den første, der har kaldt Châteauneuf du pape: “Vinen af paven”, og det er under hans regeringstid de berømte parceller på Châteauneuf blev plantet: Mont Redon, Maupertuis, Fagueirol, Cabrières, Beau-Renard, Bois Sénéchaux.

Efter at paven havde forladt Avignon og vendte tilbage til Vatikanet i Rom, blev vinforretningen forvaltet af biskopper og senere af ærkebispedømmet i Avignon.

I 1727 skrev de til konsulerne for at forhindre en for tidlig vinhøst i at beskadige kvaliteten af vinen.

I 1737 anmodede vinmagere i Châteauneuf du Pape om tilladelse til at få lov til mærkning af deres tønder med CDR (Côte du Rhône) selv om det var de omkringliggende landsbyer Tavel, Lirac, Saint Laurent des Arbres, Saint

Genies de Comolas, Montfaucon og Roquemaure der havde produceret vinen. Kongemagten afviste denne tilladelse, og det er ganske vanskeligt at sige om kriterierne for afvisningen kun var motiveret af kvalitet.

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Rhöne

Type

Hvidvin

Druer

Grenache Blanc
Bournoulenc
Clariette
Roussane

Alkohol

14%

Serveringstemperatur

14-15 grader

Opbevaringstemperatur

12-15 grader

årgang

2020

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Châteauneuf du Pape Blanc – Fransk hvidvin Årgang 2020”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *