Beskrivelse
GULD-vindende, storladen, frugtbombe-rødvin lavet af druer fra helt op til 80 årige gamle vinstokke. Kæmpe kvalitets vin for pengene.
Vingården Cignomoro har til huse i hjertet af Salento halvøen, hælen i den italienske støvle, i DOC området Primitivo di Manduria.
I området er det den almindelige opfattelse at smag og karakteristika forstærkes på grund af det maritime klima og det intense sollys. Vinmarkerne dyrkes efter gamle landbrugstraditioner og der gøres et stort stykke arbejde for at give nyt liv til “indfødte druesorter”. Husets mål er at blive en ledende udbyder af Salentovine af høj kvalitet og ser man på de mange udmærkelser, huset har modtaget for deres vine, kan man se at de er godt på vej.
Cignomoro sætter en ære i at holde sprøjtningen af markerne på et minimum, de udtrykker: “We are proud to be an eco-friendly company”.
Plantning og massefylde: 3.800 vinstokke pr. hektar.
Jord: Mudret ler
Gennemsnitligt udbytte pr ha: 40 tons
Høst: Håndplukkes i kasser, høsten starter i de første dage af september.
Navnet fortæller, at druerne, som er anvendt til denne fantastiske rødvin, er fra en mark, hvor de udsøgte drueranker er 80 år gamle.
Dette er TOP-vinen fra CignoMoro.
OM VINEN:
Vinfremstilling: De sunde modne druer knuses og gæres i små beholdere og i reguleret temperatur. Opblødning med skind i over en måned. Lagrer i rustfri ståltanke. Derefter 12 måneder på franske barrique med en kapacitet på 2,25 hl.
Aldring i flasken: 12 måneder på egetræstønder plus 3 måneder på flaske inden frigivelse.
Kan henlægges under optimale forhold i 20-25 år.
Smagsnoter: Dybe røde, med et anstrøg af brombær i farven. Den har en kompleks og vedvarende aroma. I næsen præsenterer den dufte af kvas, tobak og kakao og kaffe. Kompakt og tør; men uendelig blød i munden – med tydelige afkast af frugt samt chokoladefinish og vanilje i eftersmagen.
Følgesvend til: Kraftige kødretter, krydret spise samt til stærke og fede oste.
TIDLIGERE ANMELSELSER:
Gastromad 10/10 POINT
Cignomoro 80 Vecchie Vigne 2014
“Jeg havde ikke forestillet mig en primitivo af så høj kvalitet, hvor jeg har givet den point af 10 til både bouquet og smag. Vinen er lagret i 8 måneder på franske barrique fade. Den har dyb og kompleks smag, der nærmest varer ved og ved. Bouqueten har anstrøg tobak, kaffe og kakao. Smagen er blød men samtidig fyldig med smag af chokolade, vanilje og peber. Spis den til kraftige kødretter, krydret mad, eller bare nyd den henover en aften.”
https://gastromad.dk/vinsmagning/
Flaskehalsen – ★★★★★★
“Klassevin i glasset” – “En rigtig solmoden , slikmundsvin” “prismæssigt får du lov at betale for sagerne, men ikke mere end at det er absolut rimeligt”
Vinavisen – ★★★★★
“En superlækker rødvin” – “en stor, varm vin” – “lang eftersmag, sydens sol på flaske”
Finansbureauet – ★★★★★
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.