Beskrivelse
Valpolicella Ripasso doc Superiore produceres på den overskydende most fra Zenis Amarone produktion. Corvina, Rondinella og Molinara druerne til denne kvalitetsvin vokser i Valpolicella Classico området i et bakket område nord for Verona.
Jorden er rødbrun med kalksten.
Farven er dyb rubinrød
Ripassoens bouquet er fyldig, med antydninger af kirsebær og godt modnet frugt.
Smagen er dejlig afrundet og både fløjlsagtig, fyldig med en lang og vedholdende eftersmag.
Valpolicella Ripasso Superiore fra Zeni fremstilles på den overskydende most fra deres Amarone produktion. Der laves en anden gæring på mosten der efterfølgende blandes med druerne til Ripassoen og eftergærer i ca. ni dage.
Lagringen sker på egetræsfade i 10-12 måneder, afhængigt af årgangen, efterfulgt af et kort ophold i rustfri ståltanke
Vinen nydes bedst inden fire år fra aftapningen.
Vil være velegnet til diverse grillede kødretter, pastaretter, rødt kød og lagrede oste
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.