Beskrivelse
Drue sort fra 17. århundrede
4.1 på Vivino
Denne Raboso fra vinhuset Italo Cescon er lavet på en indfødt, lokal rødvins drue af samme navn “Raboso”. Den er typisk i det østlige Veneto område, hvor den er blevet durket og høstet siden det 17. århundrede. Navnet fik den af ordet “rabiosa” hvilket betyder “rasende” da man gerne ville tillægge den en stærk karakter og da den havde en lettere syrlig og livlig smag, passede dette jo fint.
Italo Cescon og deres vinmarker har til huse langs Piave floden ved grænsen til Friuli. Druerne høster sidst i oktober og de håndplukkes, så kun de bedste druer bliver valgt.
Vinen har sin store kvalitet blandt andet fra de håndhøstede druer, men bestemt også fra 30 måneders fadlagring i egetræstønder.
Den har en intense medium rød rubin farve. og i næsen fornemmer man en livlig intensitet af frugt og krydderier.
SMAG
Smagen har det man kalder en fuld krop og både tanniner og syre passer perfekt sammen med den fede fadsmag med silkeblød vanilje noter i eftersmagen.
Italo Cescons Raboso, passer godt til stegt rødt kød, vildt, fjerkræ og hårde lagrede oste.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.