Provenance Cabernet Sauvignon Napa Valley – Amerikansk rødvin

379,00 kr.

Napa Valley vin fra aller øverste skuffe. 94 point fra James Suckling. 

Vi sender kl. 14 i dag
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

94 Point fra james Suckling, blandt top 9 % af alle vine i verden og 4,3 på Vivino

Provenance Vinyards

Provenance Vineyards vine er sammensatte af druer fra forskellige af de bedste steder i Napa Valley, hvilket er grunden til at de kan opnå en kompleksitet og elegance sjældent set magen til.  

Forudsætningen for at kunne producere kvalitets rødvin på niveau med Provenance Vineyards vine er blandt andet det hårde arbejde der laves i vinmarkerne som er spredt ud i Napa Valley. Måneder før høsten udvælger man de bedste områder og evaluerer væksten og karakteren af den specifikke drue og årgang i samarbejder med top avlere gennem 20 år fra Napa Valley.

 

Provenance Vinyards Cabernet Sauvignon profil

Druerne i denne vin er nøje udvalgt fra nogle af de bedste vinmarker i Napa Valley. De er blandt andet høstet fra området “Rutherford”, som er verdenskendt for stedets helt unikke jord der er en sammensætning af grus, muldjord og sand med vulkanske rester i. En sammensætning som laver en helt speciel “Smokey dust” som sætter sig på druerne og man mener derfor det er årsagen til vinens helt unikke røget karakter. Rutherford er også kendt for deres historiske og verdens kendte vinhuse.

Druerne er også høstet i Calistoga. Calistoga er en vin region i det vestlige Napa Valley, hvor man finder nogle af de bedste Cabernet Sauvignon druer i hele Napa Valley. over 50 % af vinstokke plantet her, giver Cabernet Sauvignon og det er verdensberømt for netop disse druer. Det er den del af Napa Valley hvor temperaturen svinger mest. De kolde nætter hjælper vindrue planterne med at beholde en stor del af syren, hvilket giver druerne en utrolig rig og moden smag. 

Jorden har det største indhold af vulkaniske rester i hele Napa Valley, hvilket bidrager til store mineralske noter med stor spænding mellem frugt og jord. Vine fra Calistoga giver altid stor kvalitet og fuld krop.

Der er også brugt druer fra enkeltmarker fra områderne Diamond Mountain, Howell and St. Helena.

Smag

Vinen har fuld krop og fløjlsbløde kanter. Både i næsen og i smagen fornemmer man straks flere lag af frisk, delikat mørk frugt og bær, som brombær, morbær, boysenbær og solbær.

De mørke bær og frugter bliver i smagen elegant understøttet af søde krydderier, kanel, cedertræ og nelliker i en fin symfoni med mineraliteten fra Calistoga druerne og den “røgede” karakter fra Rutherford. 

Den malolaktiske gæring foregår i små tønder hvorefter vinen tilbringer 18 måneder i speciel-udvalgte franske egetræs tønder. 

Denne Cabernet Sauvignon passer godt til kraftige retter med masser af smag. røde bøffer, en bred vifte af oste og vildt.

 

 

James Suckling

94

Vivino

4,3

2022 New York World Wine & Spirits Competition

GULD

Yderligere information

Land

USA

Område

Napa Valley

Type

Rødvin

Druer

100 % Cabernet Sauvignon

Alkohol

15,2 %

Serveringstemperatur

15 – 18 grader

Opbevaringstemperatur

8 – 12 grader

Årgang

2017

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Provenance Cabernet Sauvignon Napa Valley – Amerikansk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *