Provenance Vinyards Merlot Napa Valley – Californisk rødvin

299,00 kr.

Rødvin på 100 % Merlot. Sammensat af Merlot druer fra nogle af de bedste områder i Napa Valley

Vi sender kl. 14 i dag
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

Provenance Vinyards

Provenance Vineyards vine er sammensatte af druer fra forskellige af de bedste steder i Napa Valley, hvilket er grunden til at de kan opnå en kompleksitet og elegance sjældent set magen til.  

Forudsætningen for at kunne producere kvalitets rødvin på niveau med Provenance Vineyards Merlot er blandt andet det hårde arbejde der laves i vinmarkerne som er spredt ud i Napa Valley. Måneder før høsten udvælger man de bedste områder og evaluerer væksten og karakteren af den specifikke drue og årgang i samarbejder med top avlere gennem 20 år fra Napa Valley.

Provenance Vineyards Merlot profil

Merlot druerne til denne rødvin er valgt fra nogle af de bedste vinmarker i Napa Valley. En af dem er “Oakville” en lille by, hvor indbyggertallet i 2010 var på blot 71 personer.

Det er blandt andet her De legendariske vinmarker “To Kalon” ligger som blandt andre er ejet af firmaet som ejer Robert Mondavi Winery, som er kåret til det 5. bedste vinhus i verden. Det er altså folk helt oppe i superligaen der operere her. 

Merlot druerne herfra tilføjer mørk frugt, tæt struktur og en skarp finish.

Der bruges også druer fra “Oak Knoll” som er det område i Napa Valley hvor der er den største beplantning af vin stokke. Merlot er en af de druer der dyrkes mest af her.

Ud over fine tanniner og elegant struktur bringer druer herfra ofte mere delikate urte-og blomster aromaer til vinen, samt modne røde og blå frugter, kryderrier og en fokuseret syre på grund af den dybere jord og ældre vinstokke. 

Når man lægger alt dette sammen får man en 100 % Merlot rødvin med mærkbar frugtkarakter og en struktur der bærer vinen med elegance og finesse. 

Produktion

Provenance Vineyards Merlot er lavet med minimalistisk tilgang til fremstillingen med periodiske påfyldning af vin i tønderne for at undgå oxidering. 

Den malolaktiske fermentering sker i tønderne, hvor man ugentligt er ude og omrøre vinen for at opnå en så rig tekstur som muligt.

Vinen er 100 % lagret på fransk eg i 18 måneder. 

Den vil passe rigtig godt til grillet bøf og filet mignon. men kan også drikkes til grillet og stegt kylling  

James Suckling 93 point

“Aromaer af bagt blåbær, tørret kirsebær, krydderier og Praliné. Den har en fuld krop med faste tanniner. rig og smagfuld med medium finish. ung nu, drikkes fra 2023”

– James Suckling januar 2021


James Suckling

93 point

Yderligere information

Land

USA

Område

Napa Valley

Type

Rødvin

Druer

Merlot

Alkohol

14,5 %

Serveringstemperatur

15 – 18 grader

Opbevaringstemperatur

8 – 12 grader

Årgang

2018

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Provenance Vinyards Merlot Napa Valley – Californisk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *