Tilbud

Smag på Italien – Kvalitets Smagekasse

599,00 kr.

Italiensk smagekasse med 6 varme og solmodne rødvine fra Italien. Blandt andet Toscana, Sicilien, puglien og valpolicella.

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14 i dag.
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Kategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

  • 1 x Mandorlo Primitivo
  • 1 x Chianti
  • 1 x Italo Cescon Ripasso
  • 1 x Italo Cescon Raboso
  • 1 x Tank nr. 76
  • 1 x Pussarosso

Smagen i denne italienske Pimitivo Il Mandorlo rødvin er varm, behagelig og sødmefuld med en stor blødhed med fin velafpasset frugtsyre indhold, der blander sig med frugten. Den fylder munden med velsmag og på trods af den høje alkoholprocent er det en rødvin, der hverken river eller kradser.

Vinen har en rubinrød farve med lilla nuancer. Smagen er behagelig og elegant. Bouquetten fylder næsen med friske kirsebær, røde frugter & lakrids.

Når man sidder med vinglasset i hånden, er man ikke i tvivl om, at der ikke er sparet på noget som helst, for at man kan få en så god vinoplevelse som muligt.

Velegnet til frisk pasta med raqout, komælks oste, lam og vegetarmad, men er også en fremragende rødvin bare at sidde og nyde uden at få mad til.

100 % Primitivodruer der stammer fra de bedste vinmarker i Manduria området på Salento halvøen (Puglia).

Chianti fra Italiens ældste vinhus

Barone Ricasoli i er en italiensk rødvin på Sangiovese druen fra Chianti området i Toscana. Vinen fortæller historien om Ricasoli-familien, som har produceret vin siden 1141, hvor Ricasoli-familien overtog Brolio Slottet. Ricasoli-familien forstod Brolioområdets store potentiale og var blandt de første til at dedikere sig til en forbedringen af landbrug og vinproduktionen.

Vinen er brillant rubinrød. med hints af violer og kirsebær.
Rund, frisk, velafbalanceret om med en meget lang eftersmag.

Velegnet til kalvekød, oksemørbrad, dyreryg og lagrede oste.

Denne rødvin fra Italo Cescon er lavet på Amarone druerne: 40%Corvina, 30% Rondinella og 30% Corvinone.

Produktion:
Vinstokkene gror i kalket jord og Høstes i tredje uge af september hvor druerne håndplukkes.
Druerne knuses og de små kviste fjernes og gæringen sker på Amarone produktionens kvas.
9 måneders modning i Slovenske egetræs tønder, 3 måneder på nye tønder og 3 måneder på flaske.
Vinen kan opbevares i 4/5 år.

Farven er intens ruinrød. Duften er dejlig frugtig og en smule krydret.

Smagen er kraftig og fyldig efterfulgt af en lang frodig og blød eftersmag.
Vinen passer godt til: Agerhøne, grillet kød og halv modne oste.

Drue sort fra 17. århundrede

4.1 på Vivino

Denne Raboso fra vinhuset Italo Cescon er lavet på en indfødt, lokal rødvins drue af samme navn “Raboso”. Den er typisk i det østlige Veneto område, hvor den er blevet durket og høstet siden det 17. århundrede. Navnet fik den af ordet “rabiosa” hvilket betyder “rasende” da man gerne ville tillægge den en stærk karakter og da den havde en lettere syrlig og livlig smag, passede dette jo fint. 

Italo Cescon og deres vinmarker har til huse langs Piave floden ved grænsen til Friuli. Druerne høster sidst i oktober og de håndplukkes, så kun de bedste druer bliver valgt.

Vinen har sin store kvalitet blandt andet fra de håndhøstede druer, men bestemt også fra 30 måneders fadlagring i egetræstønder.

Den har en intense medium rød rubin farve. og i næsen fornemmer man en livlig intensitet af frugt og krydderier. 

SMAG

Smagen har det man kalder en fuld krop og både tanniner og syre passer perfekt sammen med den fede fadsmag med silkeblød vanilje noter i eftersmagen.

Italo Cescons Raboso, passer godt til stegt rødt kød, vildt, fjerkræ og hårde lagrede oste.

Guldvindende Sicilianer 

Denne italienske Tank No 76 vin er lavet på hoveddruen på Sicilien, nemlig Nero D´Avola, eller som de lokale kalder den; Calabrese, som kommer fra en gammel italiensk sang, hvor ordsproget lyder, ”You would be mambo crazy if you don´t try the Calabrese”.

Corte dei Mori, som laver vinen, er egentlig en siciliansk familie som dyrker grise, men deres vine har vist, at de kan meget end det.

Vinen er i sandhed også fantastisk. Farven er dyb rubin med en flot kant. Med dejlige aromaer af rips og røde skovbær

Smagen er ristede nødder, trøffel nuancer og varme kastanjer. Syren er frisk og gør, at denne vin kan bruges til rigtig mange ting, som blandt andet retter med tomat sovs, pizza, krydrede lamme retter eller bare en dejlig grill aften på terrassen.

Vinen har fået 4 stjerner af Decanter.

I den sydlige del af Italien finder vi Puglia og i dette område viser Zinfandel druen de bedste resultater. Druen har en tyk skal og kan dermed modstå den mange timer med sol og varme. Klimaet er stabilt og præget af middelhavets varme. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for Zinfandel druen. Druen modner generelt tidligt og det er intet problem at opnå modenhed, det imponerende er at få balancen mellem frugtintensiteten og syren ned. Dette er flot styret i denne Zinfandel.

Druerne høstes fra marker med god soleksponering. Først når druerne har den rigtige balance mellem sødme og frugtsyre høstes de. Vinen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt
i vinen. En del af mosten lagres efter gæring på egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftapningen på flaske.

En tæt og sort rødvin fra Italien. I duften finder man en bred vifte af sorte bær: kirsebær, brombær og sorte blommer. Smagen er fyldig med et typisk italiensk præg af krydderurter og moden frugt. Faktisk er der tale om en helt vidunderlig vin, der er blød og rund med en dejlig lang og vedholdende eftersmag. Fadlagringen giver et let krydret islæt, der forstærker vinens kompleksitet og giver vinen en god rygrad og stor fyldighed.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Smag på Italien – Kvalitets Smagekasse”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *