Tilbud

Sort Sol – Marsk rom 70 cl.

Original price was: 499,00 kr..Current price is: 489,00 kr..

Sort sol marsk rom med lækker blød og rund smag af vanille i den søde ende af skalaen.

2 på lager

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14, bestil inden
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Lækker, sød og næsten ingen sprit

Lavet på Dominikansk Solera 12 års grundrom

Marsk sort sol rom er lavet på en Dominikansk Solera 12 års grundrom. Sort sol er lavet af Brinksgaard Marskdestilleri beliggende i Tønder og der er tilsat sukkertang til rommen, hvortil den også er sødet med sukkerrørs sirup og Tonkabønner. Tonkabønner er aflange, rynkede og mørke og kommer fra sydamerika. De er før i tiden blevet brugt som erstatning for vanilje da dette var svært at få fat i under anden verdenskrig, den tilfører også lette smagsnoter som tobak til rommen. Sort sol har trukket på Sherryfade og alt dette gør denne rom virkelig lækker og dejlig blød, rund og sød med masser af smag. 

I selve smagen får man masser af sødme og vanilje. Et af de helt klare kriterier som gør denne rom populær er at man næsten ingen sprit får i smagen. Det vil sige at det er en rom man sagtens kan sidde og nyde ren og vi vil virkelig anbefale at drikke den ren.

SOLERA metoden

Rom på Solera metoden er en udbredt metode og betyder i bund og grund at man blander ung og gammel rom. Det foregår på den måde at rom tønderne ligger i en slags pyramide, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste rom nederst. Alle tønderne påfyldes ny rom et par gange om året da der fordamper ca 6 % årligt. Når tønderne så skal fyldes så tager man rom oppefra de yngste årgangs tønder og fylder ned i dem lige under og så fremdeles indtil man når den sidste række som hedder “Solera” rækken. På denne måde har denne række en del af hver af de andre årgange i sig. Den metode gør at den unge rom overtager den ældre roms karakter og smag og øger derved modningsprocessen. Hvordan definerer man så årgangen ?  I dette tilfælde f.eks. er det en 12 årig rom som er den ældste årgang brugt i blandingen og dermed også årgangen på Solera rækken. 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sort Sol – Marsk rom 70 cl.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *