Beskrivelse
Tysk Eiswein fra Anselmann
4 x guldvinder og 4 stjerner på Vivino
Med denne isvin er vi helt oppe i den ekstraordinære kvalitet indenfor dessertvine. Blanc de noir betyder at det er en hvid dessertvin lavet på røde druer. Derfor har den også en yderst frugtig bouquet af røde bær som hindbær, kirsebær, jordbær blandet med citrusfrugter.
Farven er gylden gul
Man bliver nærmest overvældet af dens aroma og den fine restsukker kombineret med perfekt frugtsyre giver den en elegance og en kvalitet i 100 % harmoni.
Anselmann Pinot Noir Blanc De Noir Eiswein har en lang holdbarhed grundet den store mængde restsukker.
Den naturlige druesaft som kommer ud af frugtkødet af sig selv inden presning, bliver skummet af forsigtigt og gæres separat.
Denne fantastiske isvin passer perfekt til desserter med frugt i, sorbet is og mørk chokolade.
ISVIN
Når man producere isvin foregår det i frostvejr, deraf navnet. Frostvejret er et must og det er en regel for at få lov at kalde det en isvin, at druerne skal have en temperatur på mindst -7 grader ved høst. de frosne druer skal altså plukkes og presses mens de er gennem frosset ved en temperatur på -7 grader eller lavere. Ved at presse druerne frosne, er det meste af vandet bundet i frosten og den most man får ud over vil derfor være yderst koncentreret og særlig sød.
Der er en høj risiko forbundet med fremstilling af isvine i og med at en vinbonde kan vente forgæves på frost vejr og dermed tabe hele sin høst hvis frosten ikke kommer helt ned i de tilladte minus grader.
På grund af risikoen samt alle anstrengelserne vinbønderne gør sig og på grund af de strenge regler, vil en isvin næsten altid være mere bekostelig end andre dessertvine som fx. beerenauslese. Forskellen mellem isvin og Beerenauslese er, udover de skrappere regler, at druerne ikke angribes af det man kalder ædelt råd, hvilket er det som får druerne til at bliver overmodne og mere indtørrede og derved opnår rigtig høj koncentration i vinen. En ægte isvin vil derfor have mere syre da druerne ikke bliver lige så overmodne som i beerenauslese.
Skulle man finde en billig “isvin” er de tit lavet ved at man kommer de plukkede druer i en fryser, så de fryses ned efter høst. Man må dog ikke kalde disse vine for ægte isvine ligesom Anselmanns Silvaner Eiswein.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.