Beskrivelse
Cerro Añon vandt guld medalje i IWC 2019 med flotte 95 point
Vi har fået denne fantastiske Gran Reserva på lager og kun i begrænset parti, så slå til før det er for sent, der er dømt vin for alle pengene.
Vinhuset hedder Bodegas Olarra og vinmarkerne ligger primært i Rioja Alta og Rioja Alavesa hvilket er de 2 vestligste ud af 3 områder i Rioja.
Vinstokkene bliver alle dyrket på den gamle traditionelle måde og er i gennemsnit over 30 år gamle. De fleste vinmarker gror i leeret jord i Rioja Alta og kalksten i Rioja Alavesa.
Cerro Añon Gran Reserva er lavet på 80% Tempranillo, 10 % Mazuelo, 5 % Garnacha og 5 % Graciano.
Høsten af druer finder sted sent i Oktober når man vurdere at druerne har nået sin fulde modenhed og kun de aller bedste druer bliver brugt og fundet ved håndkraft, så man er sikker på at det kun er de absolut bedste druer der kommer med.
PRODUKTION:
Gæring og Marceration (Den proces hvor vinen får sin røde farve fra drueskal og tanniner fra stængel og kerner) varede i 19 dage ved kontrolleret temperatur på 28 grader.
Efter dette bliver vinen puttet i store nye 225 liters tønder hvor en Malolaktisk gæring (2. gæring) finder sted. Det betyder i korte træk at den lidt skræppere æblesyre, som finde naturligt i vindruer, bliver omdannet i en kemisk proces til den blødere mælkesyre. Efterfulgt af et ophold på 2 måneder på special lavet tønder hvor gær-rester og andre partikler ligger sig i bunden og bliver sorteret fra vinen.
I slutningen af vinteren bliver vinen puttet på nye egetræ-fade i 6 måneder. Efter dette bliver vinen lagret på forskellige fade i op til 21 måneder. Vinen kommer derefter på flaske og pakket i vinkælderen i hele 45 måneder før den begynder at blive frigivet til salg. året 2010 var et virkelig godt år at dyrke druer i mht. kvaliteten af druer og dette er specielt med til at give vinen en virkelig god struktur og kvalitet.
Alt i Alt har vinens produktion og lagring taget over 74 måneder så du får en selvfølgelig en vin med kæmpe personlighed og masser af power og smag.
VINEN:
Farven er dyb rubin rød
Duften afslører, ved udgivelse af vinen, en delikat aromatisk balance mellem modne røde bær og røgede krydderier.
Over tid udvikler smags-nuancerne sig og bliver mere komplekse, det vil sige at flere og flere smage bliver tilføjet da vinen ligger og modner videre i flasken. Her får man aromaer af ting som læder, kaffebønner og rosiner.
Vinen er behandler munden på en fast, elegant og fløjlsblød måde og slutter af med en lang og frisk finish der varer ved længere end de fleste vine, hvilket man kun kan forvente af en Rioja Gran Reserva vin af denne karakter.
Cerro Añon passer fortrinligt til en peberbøf og kraftige kødretter samt vildt og julemad
Jakob Steen Sørensen –
SUPER Gran Reserva. Virkelig fyldig i smagen og passer godt til mad 😀