Beskrivelse
Denne fremragende Châteauneuf-du-Pape er lavet på druer, der står i jorde med valsede småsten og står placeret i stenede terrasser med sand, grus og lerjord dannet af kalksten.
Vinen er produceret af 10 forskellige druesorter, men de fire druesorter; Grenache, Syrah, Mourvédre og Cinsault udgør hovedparten af druerne. Gærer i 2-3 uger og modner derefter 18 måneder på fad.
Meget dyb rød farve med aroma og smag af modne mørke bær, der går over i en krydderiagtig smag, som er kendetegnende for vinene. Dejlig blød og vedholdende eftersmag med aromatisk fylde.
Helt perfekt til rødt kød, dansk julemad, retter kogt i saucer, kød terriner og oste.
Historien om Chateauneuf du Pape
I 1157 ejer Geoffrey, biskop af Avignon, nogle vinmarker i Châteauneuf, og i 1308 havde Clement V, den første pave i Avignon, et par hektar vinstokke plantet, som derefter voksede under pave Johannes XXII, hans efterfølger.
Disse marker skulle blive kernen i Châteauneuf du Pape. Den samme Johannes XXII er netop den første, der har kaldt Châteauneuf du pape: “Vinen af paven”, og det er under hans regeringstid uforsætlige de berømte parceller på Châteauneuf blev plantet: Mont Redon, Maupertuis, Fagueirol, Cabrières, Beau-Renard, Bois Sénéchaux.
Efter at Paverne havde forladt Avignon og vendte tilbage til Vatikanet i Rom, blev vinforretningen forvaltet af biskopper og senere af ærkebispedømmet i Avignon. I 1727 skrev de en klausul for at forhindre en for tidlig vinhøst i at beskadige kvaliteten af vinen.
Helt navnlig i 1737 anmodede vinmagere i Châteauneuf du Pape tilladelse om at få lov til mærkning af deres tønder med CDR (Côte du Rhône) selv om det var de omkringliggende landsbyer Tavel, Lirac, Saint Laurent des Arbres, Saint Genies de Comolas, Montfaucon og Roquemaure, ved kongelig anordning. Kongemagten afviste denne tilladelse, og det er ganske vanskeligt at sige om kriterierne for afvisning kun var motiveret af kvalitet.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.