Chateauneuf-du-Pape – Fransk rødvin

309,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 319,00 kr.

Fremragende Chateauneuf-du-Pape fra 2019. En fransk rødvin lavet på 10 forskellige druesorter.

Vi sender kl. 14 i dag
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 1070 Kategorier: , Tags: ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 319,00 kr.

Beskrivelse

Denne fremragende Châteauneuf-du-Pape er lavet på druer, der står i jorde med valsede småsten og står placeret i stenede terrasser med sand, grus og lerjord dannet af kalksten.

Vinen er produceret af 10 forskellige druesorter, men de fire druesorter; Grenache, Syrah, Mourvédre og Cinsault udgør hovedparten af druerne. Gærer i 2-3 uger og modner derefter 18 måneder på fad.

Meget dyb rød farve med aroma og smag af modne mørke bær, der går over i en krydderiagtig smag, som er kendetegnende for vinene. Dejlig blød og vedholdende eftersmag med aromatisk fylde.

Helt perfekt til rødt kød, dansk julemad, retter kogt i saucer, kød terriner og oste.

Historien om Chateauneuf du Pape
I 1157 ejer Geoffrey, biskop af Avignon, nogle vinmarker i Châteauneuf, og i 1308 havde Clement V, den første pave i Avignon, et par hektar vinstokke plantet, som derefter voksede under pave Johannes XXII, hans efterfølger.

Disse marker skulle blive kernen i Châteauneuf du Pape. Den samme Johannes XXII er netop den første, der har kaldt Châteauneuf du pape: “Vinen af paven”, og det er under hans regeringstid uforsætlige de berømte parceller på Châteauneuf blev plantet: Mont Redon, Maupertuis, Fagueirol, Cabrières, Beau-Renard, Bois Sénéchaux.

Efter at Paverne havde forladt Avignon og vendte tilbage til Vatikanet i Rom, blev vinforretningen forvaltet af biskopper og senere af ærkebispedømmet i Avignon. I 1727 skrev de en klausul for at forhindre en for tidlig vinhøst i at beskadige kvaliteten af vinen.

Helt navnlig i 1737 anmodede vinmagere i Châteauneuf du Pape tilladelse om at få lov til mærkning af deres tønder med CDR (Côte du Rhône) selv om det var de omkringliggende landsbyer Tavel, Lirac, Saint Laurent des Arbres, Saint Genies de Comolas, Montfaucon og Roquemaure, ved kongelig anordning. Kongemagten afviste denne tilladelse, og det er ganske vanskeligt at sige om kriterierne for afvisning kun var motiveret af kvalitet.

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Rhöne

Type

Rødvin

Druer

Grenache
Syrah
Mourvèdre
Cinsault

Alkohol

14,5%

Serveringstemperatur

16-18 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Årgang

2019

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Chateauneuf-du-Pape – Fransk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *