Beskrivelse
Dobbelt guldvindende fransk økologisk rødvin
Denne rødvin fra Chateau Canet. Vinhusets motto er “en god vin starter med en god drue” De går meget op i bæredygtighed og de er meget økologisk ansvarlige.
jorden er rig på limesten og ler og vinstokkene nyder godt af middelhavets klima, hvilket er ideelt til vin produktion. området drager fordel af et såkaldt dobbelt klima, hvilket gør det muligt at producere friske og elegante vine rig på frugt.
De råder over 115 hektar i Minervois regionen i Languedoc.
PRODUKTION
Denne blend af 60 % Syrah og 40 % Grenache produceres af druer høstet om natten i lave temperature hvorefter de puttes i cement beholdere til fermentering i 7 dage. Temperaturen holdes på 8 grader i de 7 dage da dette giver vinen så meget frugtighed som muligt og de barske tanniner forbliver i drueskindet. metoden kaldes for en kold fermentering og giver vine der er rige på frugt i smagen.
Vinen ældes herefter i 12 måneder hvoraf 15 % bliver fadlagret for at tilføre en vis kompleksitet og en moderat mængde fadsmag, men samtidig beholde mængden af frugt i smagen.
Vinen har vundet guld i Concours des Grands Vins de France Macon og i Vinalies Nationales
SMAG
Smagen bære præg af stor frugtighed og specielt røde frugter som solbær, kirsebær og brombær. Den har et hint af viol, hvilket er typisk for syrah druen, samt krydderier og lakrids.
Frugten bære som sagt størstedelen af smagen, med god struktur og fløjlsbløde tanniner.
Serveringstemperaturen anbefales at være på omkring de 18 grader.
Den gør det rigtig godt til gryderetter samt andre kraftige simreretter, grillet kød, ost og sågar fjerkræ.
Den bør ikke gemmes mere end 5 år ved korrekte temperatrue.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.