Beskrivelse
Amarone i særklasse
4,3 på Vivino og godt Valpolicella år 2011
Salvalai Amarone Vejo er en italiensk rødvin fra Valpolicella-området lavet på håndplukkede, sunde druer fra Vejos egne vinmarker og er høstet af vinstokke der alle er mellem 20-30 år gamle. I produktionen er der fokus på kvalitet frem for kvantitet. Noget af det der giver denne Amarone sin særklasse er den længere tid druerne har tørret inden de presses.
Vinmarken har helt særlige jord- og klimaforhold og en naturlig ventilation fra de kølige briser fra det nærliggende Mount Baldo og et mildt klima generelt på grund af de gavnlige påvirkninger fra Gardasøen. Der anvendes kun egne druer fra denne ene mark, så man er 100 % sikker på kvaliteten.
Drueklaserne høstes og lægges til tørre i ét enkelt lag i lave kasser. Druerne tørres i særlige gode luftige skure og druerne bliver ofte inspiceret i tiden indtil slutningen af januar måned og eventuelle dårlige druer fjernes. Derefter presses de nu meget udtørrede druer og placeres i stålkar for malolaktisk fermentering. Derefter begynder modningsprocessen med ikke mindre end 31 måneder hvor haldelen lagre i 12 måneder i store egetræsfade (slavisk eg) og en anden halvdel i 15 måneder i små fade, barriques og tonneaux (fransk eg). inden de kommer på flaske lagre de endnu 4 måneder blandet.
Sluttelig bliver vinen aftappet og afsluttes med 9 måneders opbevaring i flasker før Amaronen frigives til salg.
En fremragende repræsentant for de lækre Amaroner i form af en både varm, indbydende og kraftig vin. Meget intens rubinrød farve, en bouquet af moden frugt der er kompleks og vedvarende. En perfekt sammensætning af glatte tanniner, med en fylde og blødhed der ophøjes i smagsopfattelsen af krydderier, modne kirsebær og chokolade.
Meget velegnet til kraftige kødretter, vildt og modne oste samt julemaden.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.