Tilbud

Cruino Rosso Veronese-Zeni- Italiensk rødvin

Original price was: 239,00 kr..Current price is: 160,00 kr..

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 170,00 kr.

Kraftig italiensk rødvin på 100% Corvina-drue fra vinhuset Zeni i Verona. God til kødretter og en oplagt julevin. En god vin der minder om en stor Amarone.

Ikke på lager

Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 1002 Kategorier: , Tag:

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 170,00 kr.

Beskrivelse

Cruino Rosso Veronese fra vinhuset Zeni er en italiensk rødvin fra området ved Verona, der fremstilles på samme måde som Amarone. Den er lavet på 100% Corvina druer, der efter håndplukning og grundig selektering lægges til tørre i omkring 2 måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent rammer de 16 %.

Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg.

Vinen har en flot dybrød farve. Bouqueten er en sand bombe præget af en bred vifte af nuancer. Der kan fornemmes toner af mørke kirsebær og blomme. Ligeledes et strejf af kanel. Smagen er kraftfuld med fuldt tryk på tonerne af frugt i dejlig kombination med den bløde eftersmag. Vinen bør dekanteres og serveres til de kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende.

Rødvinen bør opbevares ved omkring 8-12 grader og serveres ved omrking 17-19 grader for at få den bedste smagsoplevelse.

Første årgang var 1986, og det er en oplagt julevin, som både kan klare anden, flæskestegen samt tilbehøret med den syrlige rødkål, skysovsen og de brunede kartofler, men kan også nydes på andre tider af året.

Yderligere information

Land

Italien

Område

Verona

Type

Rødvin

Druer

100% Corvina

Alkohol

16%

Serverinstemperatur

17-19 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Cruino Rosso Veronese-Zeni- Italiensk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *