Deadeye red blend Napa Valley – Californisk rødvin

329,00 kr.

Red blend fra Napa Valley med mørke noter af solbær, brombær og krydderier.

Vi sender kl. 14 i dag
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter

Beskrivelse

Kæmpe kvalitet fra Napa Valley med 4.2 på Vivino

Vi har nu for første gang æren af at kunne tilbyde vin fra det bedste af det bedste i USA nemlig Napa Valley.

Lige fra første gang vi smagte en prøveflaske fra Provenance Vinyards´s  “Deadeye red blend”, var vi alle her i Vinhuset Topwine enige om at det var noget af det bedste vin vi nogensinde har smagt og vi har vel at mærke folk som har været i vinbranchen i over 20 år. 

Provenance Vinyards

Forudsætningen for at kunne producere kvalitets rødvin på niveau med Deadeye Red Blend er blandt andet det hårde arbejde der laves i vinmarkerne som er spredt ud i Napa Valley. Måneder før høsten udvælger man de bedste områder og evaluerer væksten og karakteren af den specifikke drue og årgang i samarbejder med top avlere gennem 20 år fra Napa Valley.

Der høstes druer fra blandt andet Rutherford, som er verdenskendt for stedets helt unikke jord der er en sammensætning af grus, muldjord og sand med vulkanske rester i. En sammensætning som laver en helt speciel “Smokey dust” som sætter sig på druerne og man mener derfor det er årsagen til vinens helt unikke røget karakter. Rutherford er også kendt for deres historiske og verdens kendte vinhuse.

Af enkel marks druer høstes der fra vinmarker i verdenskendte Napa Valley områder som st. Helena og Howell Mountain, hvilke også er her størstedelen af druerne i Deadeye Red blend kommer fra. Det er områder som er kendt for at give den bedste drue kvalitet i Napa Valley.

Deadeye Blend profil

Deadeye red blend er Provenance Vinyards udtryk for et kreativt skæringspunkt mellem omhyggelig vinmarks udvælgelse og vinmageres ekspertise i sammensætning. Logoet er derfor også en måde at udtrykke den fineste præcision indenfor vin produktion ved sigtekornet som er silketrykt på selve flasken. 

Druerne i Deadeye Red Blend består af 35 % Merlot, 29 % malbec, 18 % Cabernet Sauvignon, 15 % Petit Sirah og 3 % Syrah.

Druerne er høstet i Napa Valley områderne: Calistoga, Oakville, Oak Knoll og Rutherford.

Vinens profil bærer præg af markante aromaer af moden sort kirsebær, brombær og mørk chokolade som invitere sanserne, komplementeret af subtile noter af nellike og krydderier. 

i ganen fornemmer man fine strukturerede taninner perfekt afrundet af sprudlende røde bær, mørke frugter og vanilje bønner. 

Produktion

2018 var et særligt godt høstår for det meste af californien. De store skovbrande fra 2017 fortsatte heldigvis ikke og foråret var køligere end normal. En varm og vedholdende sommer med færre perioder af intens hede, resulterede i en høst der var marginalt større end normalt, men af fantastik kvalitet. 

Druerne høstes om natten for at opretholde modenheden. Udvindingen af hver sort foregår ved koldpresning før fermenteringen finder sted. Vinen lagre i 18 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Man lader vinen ånde ved at flytte den fra en tønde til en anden og derved udvikler den Provenance Vinyards´s helt unikke signatur i smagen og i teksturen.

James Suckling 92 point

“Aromaer af modne solbær, brombær, myntechokolade, brændt bark og mokka. Den er fyldig med runde, slanke tanniner. Intense noter af bitter chokolade og mørke bær i afslutningen. Giv den tid til at samle sig. Drikkeklar 2023”

- james Suckling, 27. januar 2021

James Suckling

92 point

Vivino

4,2

San Francisco Wine Competition

Dobbelt Guld 2024

Yderligere information

Land

USA

Område

Napa Valley

Type

Rødvin

Druer

35 % Merlot
29 % Malbec
18 % Cabernet Sauvignon
15 % Petite Sirah
3 % Syrah

Alkohol

15,2 %

Serveringstemperatur

15 – 18 grader

Opbevaringstemperatur

8 – 12 grader

Årgang

2018

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Deadeye red blend Napa Valley – Californisk rødvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *