Beskrivelse
Prosecco er både navnet på en druesort og navnet på en af Italiens mest populære mousserende vine.
Prosecco’en laves i det nordlige Italien i provinsen Treviso, som støder op til Alperne. Her betød vinterkulden tidligere, at gæringen af mosten ofte gik i stå for så igen at starte om foråret, når vinen var tappet på flaske. Herved blev der født en tradition i distriktet for at fremstille mousserende vine.
I dag fremstilles prosecco fortrinsvist via tankmetoden, hvor man sætter en anden gæring i gang på en tank, som er under tryk. Efterfølgende aftappes vinen, som stadig er under tryk, så slutproduktet bliver en mousserende vin, som enten er tør eller har en let sødme afhængig af temperament.
En frisk og tiltalende vin med en gylden gul farve og en kraftig bouquet.
Den er fast struktureret, harmonisk, adstadigt og godt afrundet på ganen, med et behageligt levende syreindhold.
Ideel til salat, kylling, fisk og skaldyr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.