Zeni Recioto Classico 375 ml – Italiensk dessertvin

149,00 DKK

Recioto della Valpolicella – Classico (DOCG klassificeret) er en sød italiensk dessertvin lavet ud fra samme proces som en god Amarone.

 

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14, bestil inden
Fri fragt over 499kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Varenummer (SKU): 5012 Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Valpolicella er navnet på et af Italiens bedste vindyrkningsområder ved foden af bjergene ved Lessini. Området er beliggende nordvest for Verona og øst for Gardasøen mellem Soave & Bardolino.

Indtil Amarone opstod i det 20. århundrede var Reciotoen den fornemmeste vin, som en Valpolicellaproducent kunne lave. Dens historie går tilbage til Romerriget, hvor der var en stor tørst efter den søde og kraftige vin.

Recioto bliver lavet ud fra samme proces som Amarone, men ved Recioto henlægges druerne minimum en måned længere end ved Amaroneproduktion.

Efter presning, som først sker tidligst 1. januar året efter høsten, afbrydes gæringen for ”tidligt”, set i forhold til almindelig vinproduktion. Dette gøres for at sikre den friske, rige karakter i vinen. Som resultat skabes en vin, der er rig på syre såvel som restsukker (op til 250 g/l).

Når gæringen afbrydes tidligt, opnår man sjældent en alkoholprocent på mere end 12–13 procent.

Efter gæringen lagres Reciotoen på franske egetræsfade (Barriques) i et års tid.

Den samlede produktion udgør kun ca. 2 % af al Amaroneproduktionen, hvilket sikrer en eksklusiv kvalitet og en høj pris.

Farven: ruby rød.

Bouquet : intens, med frugtagtige og blomsteragtige noter.

Smag: behagelig sød , frisk og fløjlsagtig

Yderligere information

Land

Italien

Område

Della Valpolicella

Type

Dessertvin

Druer

Corvina
Rondinella
Molinara

Alkohol

13%

Serveringstemperatur

15-16 grader

Opbevaringstemperatur

8-12 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Zeni Recioto Classico 375 ml – Italiensk dessertvin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.