Beskrivelse
Valpolicella er navnet på et af Italiens bedste vindyrkningsområder ved foden af bjergene ved Lessini. Området er beliggende nordvest for Verona og øst for Gardasøen mellem Soave & Bardolino.
Indtil Amarone opstod i det 20. århundrede var Reciotoen den fornemmeste vin, som en Valpolicellaproducent kunne lave. Dens historie går tilbage til Romerriget, hvor der var en stor tørst efter den søde og kraftige vin.
Recioto bliver lavet ud fra samme proces som Amarone, men ved Recioto henlægges druerne minimum en måned længere end ved Amaroneproduktion.
Efter presning, som først sker tidligst 1. januar året efter høsten, afbrydes gæringen for ”tidligt”, set i forhold til almindelig vinproduktion. Dette gøres for at sikre den friske, rige karakter i vinen. Som resultat skabes en vin, der er rig på syre såvel som restsukker (op til 250 g/l).
Når gæringen afbrydes tidligt, opnår man sjældent en alkoholprocent på mere end 12–13 procent.
Efter gæringen lagres Reciotoen på franske egetræsfade (Barriques) i et års tid.
Den samlede produktion udgør kun ca. 2 % af al Amaroneproduktionen, hvilket sikrer en eksklusiv kvalitet og en høj pris.
Farven: ruby rød.
Bouquet : intens, med frugtagtige og blomsteragtige noter.
Smag: behagelig sød , frisk og fløjlsagtig
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.