Beskrivelse
Valpolicella er navnet på et af italiens bedste vindyrkningsområder ved foden af bjergene ved Lessini. Området er beliggende nordvest for Verona og øst for Gardasøen mellem Soave & Bardolino.
Indtil Amarone opstod i det 20. århundrede var Reciotoen den fornemmeste vin, som en Valpolicella producent kunne lave. Dens historie går tilbage til Romerriget, hvor der var en stor tørst efter den søde og kraftige vin.
Recioto bliver lavet ud fra samme proces som Amarone, men ved Recioto henlægges druerne minimum en måned længere end ved Amarone produktion.
Efter presning, som først sker tidligst 1. januar året efter høsten, afbrydes gæringen for ”tidligt”, set i forhold til almindelig vinproduktion, dette gøres for at sikre den friske, rige karakter i vinen. Som resultat skabes en vin, der er rig på syre såvel som restsukker (op til 250 g/l).
Når gæringen afbrydes tidligt, opnår man sjældent en alkoholprocent på mere end 12–13 procent. Efter gæringen lagres Reciotoen typisk på franske egetræsfade (Barriques) i et års tid.
Den samlede produktion udgør kun ca. 2 % af al Amarone produktionen, hvilket sikrer en eksklusiv kvalitet og en høj pris.
Reciotoen er en silkeblød og velstruktureret dessert vin. Farven er mørk og rubinrød og skinner helt vidunderligt i glasset.
Duften er karakteriseret af en fin og generøs aroma af modne kirsebær, solbær, brombær, hindbær og blommer.
Smagen udviser en stærk krop med en intens eftersmag med krydrede noter af vanilje og peber.
Serveres til Diverse desserter, som f.eks., chokoladekage, mørdej med syltetøj men en fremragende ledsager til stærke modne oste.
Et godt glas vin er ikke det, du har drukket – men det du aldrig glemmer !!!
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.