Beskrivelse
Ikonisk rødvin fra danske Peter Sisseck
Regionen hedder Castillo Y León og distriket hedder Ribera Del Duero. I denne del af spanien er udsvingene på temperaturer volatile mellem dag og nat, hvilket giver nogle kraftige vine med dybde i smagen og fordelagtige syre niveauer. Dette er en af mange faktorer der gør Flor De Pingus til den store kvalitets vin den er.
En anden faktor der medvirker til kvaliteten (og prisen) er vinstokkenes alder, der bruges nemlig kun de bedste druer fra 30-60 år gamle vinstokke, som selvfølgelig fin sorteres inden de bliver valgt til produktion.
Mange tror at Flor de Pingus er anden vinen til Pingus, dette er dog lettere misforstået da de to vine er lavet på frugt fra forskellige vinstokke. Der er også kæmpe forskel i prisen da Pingus koster omkring 8 gange så meget som Flor De Pingus. Flor de Pingus blev produceret efter Pingus da amerikanerne efterspurgte flere Pingus og da dette ikke var muligt blev Flor De Pingus altså til for at mætte efterspørgslen. Der produceres omkring 24.000 flasker af Flor De Pingus og kun omkring 4000 flasker Pingus, så udbud/efterspørgsel har en hel del at sige med hensyn til pris.
Flor De Pingus giver på mange måder en oplevelse magen til den man får fra Pingus, blot til ca 8 gange billigere pris.
Flor De Pingus 2021 har opnået de flotte 95-96 point fra Robert parker.
Produktion
For blot anden gang bliver Flor De Pingus ikke lavet udelukkende på 100 % Tempranillo, men på omkring 3 % Grenache og 97 % Tempranillo.
Druerne til Flor De Pingus bliver soteret ved håndkraft og der bruges kun de absolut bedste druer. Druerne kommer først i 4000 liters ståltanke og der fremkommer ikke gærstammer ud over de naturlige, herefter modner vinen på en blanding af 20 % nye franske fade samt fade der har været brugt maks 1 gang til produktion af topvinen Pingus og i nyere tid bliver der også brugt mindre 1500 liters fade. Alt i alt er vinen lagret sammenlagt 14 måneder og vinen bliver ikke filtreret inden tapning.
Smag
Citat fra Robert Parker:
“Jeg elsker Flor de Pingus 2021, en mere æterisk årgang, der er meget harmonisk. En samgæring på omkring 3% Garnacha med Tempranillo, det er en elegant vin i stilen fra 2018 og 2016, subtil og meget afbalanceret, med elegante tanniner, der giver den meget god silkeagtighed. Den er fokuseret og frisk og har en følelse af harmoni og meget integreret eg”
Flor De Pingus er en kraftig vin som derfor passer godt til kraftigt mad som oksekød, lam, vildt og stærke oste.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.