Tilbud

Flor De Pingus 2021

970,00 kr.

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 1.070,00 kr.

Den verdenskendte rødvin fra Danskeren Peter Sisseck. 

Vi sender kl. 14 i dag
Vi sender kl. 14, bestil inden
Fri fragt over 799kr. - Modtag i morgen!
Tilføj til favoritter
Tilføj til favoritter
Kategorier: , Tags: , , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
1 5 1.070,00 kr.

Beskrivelse

Ikonisk rødvin fra danske Peter Sisseck

Regionen hedder Castillo Y León og distriket hedder Ribera Del Duero. I denne del af spanien er udsvingene på temperaturer volatile mellem dag og nat, hvilket giver nogle kraftige vine med dybde i smagen og fordelagtige syre niveauer. Dette er en af mange faktorer der gør Flor De Pingus til den store kvalitets vin den er.

En anden faktor der medvirker til kvaliteten (og prisen) er vinstokkenes alder, der bruges nemlig kun de bedste druer fra 30-60 år gamle vinstokke, som selvfølgelig fin sorteres inden de bliver valgt til produktion. 

Mange tror at Flor de Pingus er anden vinen til Pingus, dette er dog lettere misforstået da de to vine er lavet på frugt fra forskellige vinstokke. Der er også kæmpe forskel i prisen da Pingus koster omkring 8 gange så meget som Flor De Pingus. Flor de Pingus blev produceret efter Pingus da amerikanerne efterspurgte flere Pingus og da dette ikke var muligt blev Flor De Pingus altså til for at mætte efterspørgslen. Der produceres omkring 24.000 flasker af Flor De Pingus og kun omkring 4000 flasker Pingus, så udbud/efterspørgsel har en hel del at sige med hensyn til pris. 

Flor De Pingus giver på mange måder en oplevelse magen til den man får fra Pingus, blot til ca 8 gange billigere pris.

Flor De Pingus 2021 har opnået de flotte 95-96 point fra Robert parker.

Produktion

For blot anden gang bliver Flor De Pingus ikke lavet udelukkende på 100 % Tempranillo, men på omkring 3 % Grenache  og 97 % Tempranillo. 

Druerne til Flor De Pingus bliver soteret ved håndkraft og der bruges kun de absolut bedste druer. Druerne kommer først i 4000 liters ståltanke og der fremkommer ikke gærstammer ud over de naturlige, herefter modner vinen på en blanding af 20 % nye franske fade samt fade der har været brugt maks 1 gang til produktion af topvinen Pingus og i nyere tid bliver der også brugt mindre 1500 liters fade. Alt i alt er vinen lagret sammenlagt 14 måneder og vinen bliver ikke filtreret inden tapning. 

Smag

Citat fra Robert Parker:

“Jeg elsker Flor de Pingus 2021, en mere æterisk årgang, der er meget harmonisk. En samgæring på omkring 3% Garnacha med Tempranillo, det er en elegant vin i stilen fra 2018 og 2016, subtil og meget afbalanceret, med elegante tanniner, der giver den meget god silkeagtighed. Den er fokuseret og frisk og har en følelse af harmoni og meget integreret eg”

Flor De Pingus er en kraftig vin som derfor passer godt til kraftigt mad som oksekød, lam, vildt og stærke oste. 

Robert Parker

95-96 point

Guía Peñin

96 point

James Suckling

96 point

Vivino

4.4

Yderligere information

Land

Spanien

Område

Ribera Del Duero

Type

Rødvin

Druer

Tempranillo 97 %
Grenache 3 %

Alkohol

14,5 %

Opbevaringstemperatur

10-12 grader

Serveringstemperatur

16-18 grader

Årgang

2021

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Flor De Pingus 2021”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *